ФОТО: Индијка родила 11 близнаци на 11.11.2011

Објавено февруари 09, 2012 | Коментирај

 

Интернет форумите беа зачудени и воодушевени од неверојатниот подвиг на една жена која роди 11 деца во еден ден.

Оваа приказна иако наиде на многу  неверувања и негодувања беше поткрепена со фотографии, од 11-те бебиња кои се родени на 11.11.2011 година.

На овие фотографии, болничкиот персонал ги покажува „уникатните“ единаесет бебиња, кои се родени во Сурат.

Лекарите, по оваа случка биле изненадени и шокирани, но истовремено среќни и горди бидејќи целото ова породување се одвивало и завршило нормално, без никакви компликации и последици.

Но откако излегоа фотографиите, започнаа и шпекулациите. Оние кои што не веруваат во „чуда“ велат дека сите овие деца се од различни мајки, а други пак дека само 6 од нив се близнаци.

Никој, официјално не ја потвирдил, но истотака не ја ни негирал оваа вест. Но спроти „неверниците“ кои се убедени дека вакво нешто е невозможно, тука е и Гинисовата книга на рекорди, која е заинтересирана за овој светски рекорд  и повикува да се дадат логични објаснувања за овој феномен.

Има коментари кои велат дека со оглед на состојбата во Индискиот крикет, можеби Сурат донесе цел тим подготвен за да направи пресврт во овој спорт и да ја прослави Индија и на тоа поле.

 

Коментирај

Нема коментари за ФОТО: Индијка родила 11 близнаци на 11.11.2011. Остави свој коментар за овој напис

Оставете коментар